ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ:

Συνεργασία για προμήθεια υλικών με την εταιρία Luxor: προμήθεια Φ/Β Luxor 275P. 

 

Συνεργασία με ABB: 

προμήθεια 10x50kw INVERTER.

Συνεργασία με ALEO:

                 για προμήθεια ηλιακών μονάδων και συστημάτων. 

Μια νέα πλατφόρμα ανεμογεννητριών με δύο παραλλαγές, ισχύος 5 MW η κάθε μια παρουσίασε η Vestas, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Οι δύο παραλλαγές επιτρέπουν καλύτερη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες ανέμου.

Η νεοεισερχόμενη πλατφόρμα EnVentus περιλαμβάνει δύο μοντέλα – V150 – 5.6 MW και V162 – 5.6 MW και ενδεχομένως να αποδειχθεί αποτελεσματική τεχνολογία σε εφαρμογές ανοικτής θαλάσσης, όπως αναφέρει σχετικά η Vestas.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία υπογράμμισε ότι τα νέα μοντέλα ανεμογεννητριών συνδυάζουν τεχνολογία και σχεδιασμό συστημάτων από τα αντίστοιχα μοντέλα των 2 MW, 4 MW και 9 MW, τα οποία απολαμβάνουν εφαρμογή σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μετατροπέα πλήρους κλίμακας, μια γεννήτρια μόνιμου μαγνήτη και ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης μέσης ταχύτητας.

Επιπλέον, ο στρόβιλος V162-5.6MW έχει επιφάνεια σάρωσης άνω των 20.000 τ.μ. και ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες κάθε φορά μπορεί να αποδώσει 26% περισσότερο σε μεγέθη παραγωγής, σε σύγκριση με τον V150-4.2 MW. Με βάση τον σχεδιασμό της εταιρείας, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί κυρίως σε μεσαίες συνθήκες ανέμου, ενώ η πρώτη εγκατάσταση τοποθετείται στα μέσα του 2020 και ακολούθως να ξεκινήσει η κανονική παραγωγή για την προμήθεια της αγοράς.

Έπειτα το μοντέλο V150-5.6 ΜW, από την άλλη μεριά, ενισχύει την ετήσια παραγωγή ενέργειας κατά 30% σε σχέση με το μοντέλο V136-4.2MW, όπως αναφέρει η εταιρεία, προσθέτοντας ότι προορίζεται κυρίως για μεσαίες και υψηλές συνθήκες ανέμου.

Η πρώτη εγκατάσταση του εν λόγω μοντέλου προγραμματίζεται το δεύτερο μισό του 2019 με την μαζική παραγωγή να ξεκινάει στα μέσα του 2020.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ:

Συμμετοχή σε διαγωνισμό Α/Γ Ιουλίου

Αποτελέσματα 3 έργα επί 500kw. 

Συμμετοχή σε διαγωνισμό Α/Γ Δεκεμβρίου:

Αποτελέσματα 4 έργα επί 500kw. 

 

12/4/2019: Υπουργική Απόφαση: Aπό την 1η Ιουλίου δύο νέοι διαγωνισμοί για την Κατηγορία Ι: 300 MW για φωτοβολταϊκούς Σταθμούς από 500 KW έως 20 MW. Στις νέες διαγωνιστικές διαδικασίες θα αιτηθούν τα υπόλοιπα MW που δεν αιτήθηκαν στον τρέχοντα Διαγωνισμό. 

Ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων Παρασκευή 31 Μαίου.

© 2018 by Rafa Wings ,Oil & Energy

  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now